2009. szeptember 23., szerda

Tanulj meg önéletrajzot írni!

A http://netkutatasok.blogspot.com oldalon érdekes statisztikára bukkantam a minap. A 10 leggyakrabban keresett szavak listájára a Google Üzlet keresőszó kategóriájában. Eszerint az elmúlt 7, 30 és 90 napban a leggyakrabban keresett szó a kft. után az önéletrajz, majd az önéletrajz minta áll. A tízes sort a motivációs levél és a motivációs levél minta zárja.
Elgondolkodtató az adat, mert azt mutatja, hogy szakcikkek ide, portálok oda, az emberek még ma sem tudnak önéletrajzot írni, és segítséget keresnek hozzá.

Na jó, próbáljuk ki, miben segít az internet! Beütöttem az önéletrajz szót, és több tízezer linket találtam rá. Azt hiszem, itt a baj.
Az álláskereső nyugtalan, nincs türelme és ideje végigbogarászni mindet, azonnali megoldást akar. Ráadásul be kell vallanom, több hibás, vagy legalábbis általam nem ajánlott mintát is találtam, és persze rengeteg cikket, amiből minden megtudható, csak az nem, hogy kell önéletrajzot írni.
Ugyanígy, a bőség zavarával találkoztam a motivációs levél szónál is.

Mi legyen a megoldás? Hiszen az igény óriási, az azonnali segítség azonban úgy látszik, hiányzik.
Az én megoldásom számodra egy olyan, interneten megnézhető, 40 perces előadás, ami minden apró részletre kitér, amit ma az önéletrajzírásnál és motivációs levél írásnál tudnod kell. Egy számítógép segítségével bárhonnan és bármikor megtekintheted egy, neked tetsző időpontban „A tökéletes életrajz és motivációs levél” című előadásomat a http://karrier.webináriumok.hu oldalon. Az előadás ára egy könyv árával egyenlő, 3500 Ft. Ezért az összegért olyan információ birtokába kerülsz, amellyel ki fogsz tűnni egy nagy halom unalmas vagy hibás álláspályázati anyagok közül.

Döntsd el, tovább próbálkozol a szokott sémáiddal, vagy hallgatsz egy profira.
Regisztrálj és rendelj itt!

1 megjegyzés:

András önéletrajz író írta...

Teljesen egyetértek Veled. Létezik a probléma és valóban az embereknek gondot okoz egy önéletrajz megírása.
A másik véleményeddel kapcsolatban pedig, hogy - sok az ingyenes önéletrajz minta, amelyek színvonala esetleg nem a megfelelő - teljesen egyetértek és sajnálom, hogy az álláskereső oldalak ennyire félrevezetik az álláskeresőket!

Üdv, András

u.i. tetszik a blogod! :)