2009. augusztus 1., szombat

Rég nem látott munkanélküliség

Nyáron valamelyest csökkent az álláskeresők száma, ám így is több mint 400 ezren keresnek munkát.
A lehetőségekről az RTL Klub Fél Kettő című műsorában kérdeztek a minap.
A bejátszást érdemes megnézni, mert sok, azonnal hasznosítható tanácsot kapsz az álláskeresésedhez.



A felvétel ideje: 6.48 perc

3 megjegyzés:

Bezzeg Szilvia írta...

A legnehezebb helyzetben talán azok vannak, akik évtizedeket dolgoztak gyárakban és megszűnik a munkahelyük.
Ők hogy és hol találnak munkát? Ki segíti őket a mind a munkához jutásban, mind az állás elvesztésének feldolgozásában?

http://karriertanacsado.blogspot.com/2009/08/reg-nem-latott-munkanelkuliseg.html

Unknown írta...

Kedves Szilvia, igen, én is így gondoltam, de az alacsonyabb pozícióból elbocsátott ex-kollégáim közül többen találtak állást egy-két hónapon belül, és ennek szívből örülök. Tény, hogy ők jóval kevesebb juttatással is beérik, ezért vannak talán könnyebb helyzetben. Persze ez Budapest, talán még mindig jóval kedvezőbb, mint vidéken, ott valóban reménytelen helyzetbe sodródtak becsületes, kétkezi munkások... Csak remélni tudom, hogy valahogy átvészelik ezeket az éveket, és lesz bennük kitartás, marad fedél a fejük felett és lesz mit enniük...
Az én esetem egy kicsit más, volt középvezetőként 8 hónapja tanulom a fortélyokat és keresek...
Igaz, van két komoly hátrányom: nő vagyok és közelebb az 50-hez, mint a 40-hez, ez pont elég ahhoz, hogy még az első körre se kapjak lehetőséget. Pedig az önéletrajzot, motivációs levelet HR-es, személyzeti tanácsadó is átnézte néhányszor, mielőtt elküldtem volna, a fényképemről sem a nagymamám köszön vissza:-). A telefonos megkeresés sem volt hatékony sem a pályázat elküldése előtt, sem azután. Bevallom, nem fog hosszú távon motiválni, hogy X cégnél pályakezdő fizetésért robotolhatok napi 9 órát, és csak a rezsi+élelemre futja belőle, pedig most el kellett fogadnom egy ilyen lehetőséget... csak hogy már legyen valami, mert van még egy gyermekem itthon, akit full egyedül nevelek... Remélem, hogy lesz jobb is, és az iskoláztatás, a ruházkodás, és Istenem! a 12 éves autóm fenntartása nem emészti fel a tartalékaimat teljesen, míg újra alacsony középszinten meg tudunk élni a jövedelmemből!

Bezzeg Szilvia írta...

Ildibaba!

A Budapest és vonzáskörzetében élők könnyebb helyzetben vannak. Távolabbi városokban-falvakban lényegesen nehezebb a helyzet. Főként azokban a régiókban, ahol több száz főt foglalkoztató gyárakat zártak be. Remélem, hogy mihamarabb munkához tudnak jutni!

A jó szakemberek elkelnek, ez lebegjen a szemed előtt! Nem tudom, milyen területre pályázol, de – ha még nem próbáltad – érdemes olyan helyre is elküldened az önéletrajzodat, ahol jelenleg nincs meghirdetett pozíció.
Őszintén bízom benne, hogy Neked is sikerül rövidesen visszaintegrálódnod a munka világába! :)