2009. május 8., péntek

Állásajánlatok diplomásoknak

Ha te regisztrált munkanélküli vagy, jól ismered – vagy legalábbis ismerned kellene – az állami pénzből finanszírozott Állami Foglalkoztatási Szolgálatot. Nem dolgom, hogy itt most részletesen bemutassam, ha esetleg nem ismernéd, menj fel a honlapjukra, mert néhány hivatalos információt beszerezhetsz onnan. www.afsz.hu

Az egyik szolgáltatásuk, hogy állásajánlatokat is közzé tesznek.
Gondoltam, ma megnézem, mit tudnak a Közép-Magyarországi Régióban diplomásoknak kínálni.

42 találatot dobott ki a kereső. Nem sok. Viszont meglepő állásokat is kínáltak. Na nem hiányszakmákra gondolok, hanem olyanokra, amikben – állítólag – nagyon nehéz elhelyezkedni, mert nincsenek üres állások. Így például több óvodapedagógust, középiskolai tanárt is keresnek. Az asszisztensi állás, mint ahogy a mérnöki végzettség sem lepett meg, de a művezető, a gazdasági igazgató, a szociális intézmény vezetője annál inkább. Azt hinné a karrier-tanácsadó ezeket a posztokat nem egy állami intézmény közvetítésével keresik.

A dolog érdekessége, és ezért is érdemes oda ellátogatnod, mert az esetek 90%-ában a kereseteket is közlik. Még ha nem is keresel állást, tanulságul szolgálhat a mai magyar fizetési kategóriák ismeretéhez.

Gondolom nem lep meg,hogy a legkevesebbet a középiskolai tanároknak kínálnak, általában bruttó 120 ezer körül. Legtöbbet egy művezető kaphat: 500-800 ezer forintot, bár szerintem túl nagy a különbség az alsó és a felső sáv között.

Magyarul, érdemes szemezgetni az ajánlatok között.
Hogy eredménnyel járnál-e, ha jelentkeznél? Nem tudom. Nekem mindenesetre gyanús, hogy friss álláshirdetések nincsenek közöttük, 4-6-8 hetesek a felrakott anyagok.
Lehet, hogy nincs azóta új, hiszen tombol a munkanélküliség, de azt sem hiszem, hogy éppen ezért ne keltek volna el nagyon gyorsan a diplomás állások.

Nincsenek megjegyzések: