2010. május 31., hétfő

HR fizetések

Tömeges jelentkezés van humánerőforrás szakokra, miközben a gazdasági válság őket sem kíméli: a tömeges létszámleépítéseknek köszönhetően csökken a HR osztályok, és az ott dolgozók száma.
Talán ezért is osztanám meg a hozzám beérkezett HR-es fizetések adatait.
A több mint 100 fizetésből, amit az elmúlt hónapokban hozzám beküldtek, 5 db HR-es állás, azaz humánerőforrás osztályon dolgozó adatait kaptam meg. Tudnod kell, hogy a megadott adatok név nélkül, önbevallás alapján érkeztek, és nettó összeget jelentenek.

Mind az öt nő és mind budapesti volt. Azaz egyikük Budaörsön dolgozik, de munkahelyét kvázi ő is budapestiként jellemezte. Az is közös bennük, hogy mindegyiküktől felsőfokú végzettséget várnak el, valamint magas szintű nyelvtudást.
A legkevesebbet, havi 132 ezer forintot egy kisvállalkozás 26 éves HR koordinátora visz haza, igaz, ez mellé 45 ezer forintnyi cafeteria is tartozik havonta, így már nem is olyan rossz a végeredmény. 1-2 év szakmai gyakorlat és középfokú angol nyelvtudás kellett a munkaköre betöltéséhez.

185 ezer forintot keres egy 31 éves HR manager egy multinacionális cégnél. Se bónusz, se cafeteria nincs náluk, viszont tárgyalási szintű angol és német nyelvtudást vártak el tőle, valamint 3-5 év szakmai tapasztalatot.

Budaörsön, egy multinál dolgozik az a 27 éves HR Projektleiter, aki nettó 230 ezret visz minden hónapban haza, plusz cafeteria jár mellé. Ahogy leírta, ez az átlag úgy jön ki, hogy számlázik, mégpedig mind a magyar kft-nek, mind a német anyacégnek. Minden hónapban kap egy minimumot, illetve minden évben egyszer egy nagyobb összeget. 70% a bónusza, valószínűleg az utóbbi nagyobb összeg erre vonatkozik. A cége hozzájárult, hogy más munkája is legyen, az ezért kapott összeg nincs ebben a havi átlagban benne. Neki németet + még egy nyelvet kell ismernie tárgyalási szinten.

Egy kicsivel keres többet egy 27 éves, multinál dolgozó regionális HR specialista. Egészen pontosan 240 ezer lapul minden hónapban a borítékban, amihez cafeteria is jár. Tárgyalási szintű angol és 3-5 év gyakorlat volt a kívánalom vele szemben.

A legtöbbet egy 29 éves HR munkatárs keres, természetesen szintén egy multinacionális cégnél. Havi 300 ezer a keresete, ám ehhez sem bónusz, sem cafeteria nem jár. Szintén 3-5 év gyakorlat és angol tárgyalási szintű ismerete volt a feltétele a munkakör betöltésének.

Nincsenek megjegyzések: